Kako bi privukli novac i uvećanje finansijskh prihoda potrebno je prvenstveno imati pozitivan odnos prema novcu, bez negativnih i pesimističkih uverenja. Postoje navike i stečeni obrasci ponašanja koji nas sprečavaju da budemo bogati, pa oslobodite ih se. Ono što je najvažniji magnet za novac su zapravo naše misli. Evo koja dva jutarnje rituala pomažu da privučete novac.

Svako jutro afirmacije imaju snagu da motivišu, pokrenu nas da ostvarimo ono što želimo i stvorimo u životu pozitivne vibracije. Ponavljajte ih često ujutru kakko biste aktivirali u svom životu energiju obilja i podstakli see da privučete novac koji želite. Izgovarajte ih svaki dan kada ustanete ili ispred ogladela dok se spremate za posao.

Također, možete osmisliti i sami svoje afirmacije, najvažnije je da u njima postoji vaša namera, ali u sadašnjem vremenu. Kada ih izgovarate, pokušajte da proživite ono što govorite. Evo nekoliko primera najjednostavnijih i najboljih finansijskih afirmacija. “Menjam svoj život i privlačim novac.“ “Dobro radim svoj posao.“ “Novac me voli zato što ga volim.“ “Uspeh me privlači kao magnet.“

Također, jutarnja meditacija, koristi se za obnavljanje energije i stvaranje motivacije. Možete da u svoj um stavite bilo koju sliku, postići bilo koje raspoloženje. Odmah nakon što se probudite, umijte se i razvredite se, pa sedite na minut, zatvorite očči i razmislite o tome kako postižete svoj cilje. kao primer, ako treba da uspešno prođete intervju za posao, zamislite taj proces i predstavite se u najboljem mogućem svetu. Ako imate puno problema tog dana koje trebate rešiti, zamislite kako radite stvari i kako uspevate. Najbitnije je da se fokusirate na svoj cilj.