Ona je bila jedna od najpopularnijih pjevačica koja se 2006. godine uspjela lansirati na vrh muzičke liste i doživjeti vrhnuca svoje karijere.

<p>Pevačica se na vrhuncu slave povukla sa javne scene.</p>
Danije Vranić je poznata po svojim bezvremenskim hitovima, a neki od njih su “Voli me, ne voli”, “Da ne vidi ona”, “Ti mi nisi siguran”, “Bogata poznata”, a publici je ipak najomiljenija balada koju je snimila sa našim pjevačem Acom Lukasom, “Niko kao ti”, nakon koje su pokrenute i spekulacije o romansi sa njim.

Naime, ona je od samog pojavljivanja na estradi bili u žiži interesovanja svih medija, a ova ljepotica iz Valjeva harala je i estradom i gradksim lokalima, pa je zbog toga prva na esstradi dobila nadimak “kraljica splavova”. Pričalo se i da je bila miljenica žestokih momaka, kojima je često pjevala na proslavama, ali je jednom prilikom ispričala i da je njihova udvaranja oštro odbijala.

<p>Pevačica se na vrhuncu slave povukla sa javne scene.</p>
Danijelinu karijeru ispratili su i brojni skandali, a najveći je bio onaj kada je 2012. godine uhvaćena u vožnji pod dejstvom alkohola.

Ona je navodno imala 1,84 promila u krvi. Pisalo se i da je bila bahata, da je prijetila policiji i da ih je vrijeđala zbog čega su je priveli i zatvorili. U zatvoru je tada provela jednu noć, a Danijela je kasnije isticala da nije bila uhapšena zbog alkohola niti da je u zatvoru bila zbog trežnjenja.

<p>Pevačica se na vrhuncu slave povukla sa javne scene.</p>
Pošto je često bila pod stresom i petnaest godina je nastupala noću, štitna žlijezda joj je proradila i prouzrokovala hormonski poremećaj zbog kojeg se pjevačica znatno ugojila, te i riješila da se posveti zdravom životu i izbori sa viškom kilograma.

Pjevačica se potom potpuno povukla sa javne scene, a njeno posljednje pojavljivanje u javnosti bilo je 2016. u nekoliko domaćih emisija, dok je posljednje fotografije na svom Instagramu objavila krajem 2017. godine.