Za našu pjevačicu Cecu Slavković mnogi su pričai, nit manje ženenit većeg glasa. Na našu žalost njen glas nismo čuli već 10 godina. Publici je za uspomenuostavia svoja dva albuma i naglo se povukla sa scene, a bila je poznata i kao djevojka našeg pjevačča Željka Joksimovća. O njenoj i Željkovoj je brujao cijeli regiom, ali nikada nisu željeli da konkretno govore jedno o drugom.

Inače, Cecu Slavković smo upamtili kao pjevačicu sa perfektnim glasom, ali se oa u jednom momentu odlučila povuči skroz sa javne scene.


– Ako hoćete da znate šta je u mom životu bilo poslednje što sam očekivala, to je svakako medijska pažnja i estradno eksponiranje. Ako pitate da li sam uživala u tome što sam se redovno pojavljivala u medijima – nisam. Želim li da se vratim na estradu – ne želim; da li ću se jednog dana vratiti – ko zna. Rekla bih da to ne treba da radim u ovim godinama. Ono što mi nedostaje jesu mnogi divni ljudi koje sam upoznala dok sam živela kao javna ličnost. I danas ih viđam, ali ne ispred, već iza kamere – objasnila je Ceca medijima svojevremeno svoju odluku.

Naime, ona danas nastupa u beogradskim klubovima i izvodi muziku koju voli. Pjeva i prateće vokale za kolege, ali kako e da primjetiti, ne želi više da se vrati mauzici na način na koji je to radila nekada. Jedna od njenih zadnjih pjesama koje je snimila je “Dan ili dva”. U toj pjesmi postoji stih koji kaže :

Stream Ceca Slavković - Bekrija (druga verzija) by Ceca Slavkovic Official | Listen online for free on SoundCloud
– Nije do mene, nije do treme, ne mogu više da se pretvaram, ti glumiš bolje i glavne role, od srca ja ti prepuštam, finale ću da prespavam. Kao što je opevala u pesmi, tako je bilo i u karijeri. Odlučila je da se pokloni publici i da prepusti drugima mikrofon.

– Postoji Svetlana Slavković zaljubljena u džez i soul i koja se trudila da uvek istera svoje, naspram Cece Slavković koja je tu da zabavi prisutne. Svetlana želi da ima kontrolu u svemu i drži do umetničkog principa, a Ceca je ta koja trči u publiku i grli ljude – opisala je sebe Ceca Slavković u jednom intervjuu.

BILA JE JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH PEVAČICA DEVEDESETIH: Evo gde je danas Ceca Slavković - napustila estradu u jeku slave

Kada su se mnogi pitali šta se desilo sa Cecom ona je rekla da nikada nije voljela medijsku pažnju i da je shvatila da takav život ipak nije za nju.

Preporučujemo