Danaas u nastavku ovog članka se malo bavimo odnosima Srbije i Hrvatske, koji sigurno pa nikada nisu bbili na nekom zavidnom nivou. Kako imamo priliku da vidimo uvek imamo tu neke otrovne strelice koje idu sa jedne na drugu stranu, a primetno je da puno više iz Hrvatske, dolaze nego sa ove strane Save. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je sigurno u poslednjih nekoliko godina jako puno se trudio da te odnose stabiluzuje, ali to očito ide jako teško.

Tako da mu u prilog tome neće ići ni podizanej optužnice protiv 4 visoka Hrvatska oficira koji su optuženi od strane Srbije za ratne zločine u proteklom ratu. Također, oglasio se i Hrvatski predsednik Zoran Milanović. koji je rekao kako je ovaj potez Srbije u najmanju ruku neinteligentan.

Naime, u ovoj optužnici da su ova 4 oficiria 7. i 8. avgusta 1995 godine naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica iz Krajine, i to na mestu Petrovačka cesta kod Bosanskog petrovca, što se i stvarno desilo. Zoran Milanović je rekao sledeće na tu temu: Ove optužnice su se dogodile uprkos našim višegodišnjim nastojanjima da ih uverimo da se ne igraju s vatrom i da će ih to koštati, a tako se sada i ispostavlja. Ja mogu do određene mere stvari retorički držati pod kontrolom.

Međutim tada onda dođe ovo iz Beograda i kako da onda objasnim da vodimo dobronamernu politiku, ljudi jednostavno ne žele kompromise i slične stvari. Neće nikad ući u Evropsku uniju na ovakav način. Braćo Srbi, pamet u glavu”, ovo je rekao predsednik Hrvatske, i dodao je da će sad verovatno biti ustaša. “Dok sam prošle sedmice bio Srbin”, rekao je predsednik Hrvatske.