Business is booming.

Britanski mediji ZAPRIJETLI – Balkan će u plamenu završiti ukoliko se ovo des

Oglasi

Da su dijelovi teritorija razmijenjeni između Srbije i Kosova, proces se tamo ne bi zaustavio, napisao je britanski ekonomist u detaljnom tekstu o razmjeni balkanskih teritorija.

Stranica ističe da bi se velike razmjere mogle dogoditi ako se razmjene teritoriji i da bi „smanjivanje važnosti nacionalnih granica bilo mudrije“.

Oglasi

U uvodnom dijelu članak podsjeća na to da je prije 10 godina Kosovo proglasilo neovisnost od Srbije i da su Albanci koji čine većinu stanovništva ‘proslavljeni’, za razliku od Srba koji žive u enklavama. ‘

Srbija nije priznala Kosovo, navodi se dalje u tekstu, što ukazuje da kosovski Srbi i dalje sebe smatraju državljanima Srbije.

-Situacija je tipična za Balkan, gdje se, iskreno govoreći, nalazi u zbrci granice – istaknuto je.

Dalje se kaže da su „Srbi koji žive u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, gdje imaju svoju republiku (RS), Bošnjaci i Albanci koji žive u Srbiji i u Albaniji, Grci“. , predložio je izmjenu teritorija s kosovskim Albancima.

Primjer Grčke i Turske
– Je li ta ideja razumna? – Autor je postavio pitanje i nastavio s primjerima „razmjene“ iz povijesti – Turska i Grčka 1923. dogovorile su razmjenu oko dva milijuna ljudi.

Većina kršćanskog stanovništva Turske bila je poslana u Grčku, dok su muslimani iz Grčke poslani u Tursku. Bilo je to gotovo nasilno preseljenje, ali Grčka i Turska od tada nisu vodile rat, kako je izvješteno.

Cipar je jedino mjesto na kojem se sukobljavaju Turska i Grčka, gdje se njihovo stanovništvo miješa.

Loading..

Comments are closed.