Prije nešto manje od trideset godina kada je kolona sa čak šezdeset auta u šest sati ujutro krenula je prema rodnom mjestu srpske majke kako je svi zovu, Cece Ražnatović, tada Veličković, sa Arkanom na čelu koji je bio u crnogorskoj narodnoj nošnji. Tada je porodica dočekala svatove u Žitorađi, pa je odmah krenuo tradicionalni običaj darivanja mlade, a zatim je Cecu iz njenog porodičnog doma izveo njen otac Sloboadn.

Ceca i Arkan - Svadba 19.02.1995. - YouTube
Odatle su se zaputili u Beograd, u crkvu Svetog Arhangela Gavrila gdje je održana svečana ceremonija. Vjenčanje Veljka i Bogdane održano u novembru 2019. godine, bilo je na neki način osvrt na Cecinu i Arkanovu “svadbu decenije” kako su je mnogi nazivali. Na dan svog vjenčanja Ceca je u crkvu ušla u raskošnoj vjenčanici, koju je 24 godine kasnije ponijela njena snaja, međutim jedan od najemotivnijih trenutaka bio je kada su se nakon što su se pred Bogom zavetovali na vječnu ljubav, mladenci uputili u porodični dom gdje ih je čekala Željkova majka, Slavka Josifović. Naime, svekrva je tada darivala svoju snahu porodičnim naslijeđem, a njene riječi se i danas prepričavaju.


– Darujem te ovim zlatnim dukatom, koji je iz 1700. godine. Od moje prababe, a vaše čukunbabe. Da brak bude srećan i dugovečan – rekla je svekrva te poklonila Ceci zlatni dukat, a godinama kasnije, kako običaji nalažu i Ceca je svojoj snajki Bogdani tradicionalno predala ovaj vrijedan dar.


Podsjećanja radi, vjenčanje Veljka i Bogdane održano je u Hramu Svetog Save, dok su građanski brak sklopili u elitnom beogradskom hotelu gdje je i upriličeno gala slavlje.

Preporučujemo