Polusestra Megan Markl, Samanta Markl uputila je sudu zahtjev da pozove određene ljude na davanje iskaza u njenoj tužbi za klevetu protiv vojvotkinje od Saseksa. Naime, Samanta inače živi na Floridi. Ona je podnijela tužbu protiv Megan sredinom prošle godine, zbog, kako tvrdi, laži iznesenih tokom eksplo*ivnog intervjua s Oprom Vinfri u proljeće prošle godine. Takođe, Samanta smatra da je oklevetana u knjizi “Finding Freedom”. Poznato je da su u toj biografiji Saseksovih, koncentrisanoj na njihov bijeg iz britanske kraljevske porodice, neki detalji došli od same Megan. Ona ih je plasirala preko tadašnjeg sekretara za komunikacije Saseksovih, Džejsona Knaufa o čemu je Knauf čak i svjedočio na sudu u nevezanom slučaju.


Samanta je tvrdila da su “lažne tvrdnje i zlonamerne laži” koje okružuju Meganinu priču o kraljevskoj porodici izazvale njeno “poniženje, sram i mržnju protiv nje u svjetskim razmjerama”, te traži odštetu od 100.000 dolara. Megan je tokom intervjua Opri rekla da je “odrasla kao jedinica” iako ima polusestru Samantu i polubrata Tomasa.

– Ali ta percepcija je sama po sebi neutuživa. Teško je zamisliti ličniji, subjektivniji osećaj od onoga kako neko gleda na sopstveno detinjstvo – obrazložio je vojvotkinjin pravni tim.

– Meganina izjava da je “odrasla kao jedinica očito nije trebala da bude iskaz objektivne činjenice da nije imala genetsku braću i sestre ili polubraću i sestre”.

Meganin advokat Majkl Kamp takođe tvrdi da su njeni komentari u intervjuu s Oprom zaštićeni Prvim amandmanom Ustava SAD, koji između ostalog govori o slobodi govora. Kaže i da su tvrdnje polusestre da je Megan odgovorna za dio teksta u knjizi “Finding Freedom” samo pokušaj spasavanja slučaja koji je na krhkim nogama. Vojvotkinjin advokat smatra da s obzirom na to da ona nije pisala knjigu ne može biti ni odgovorna za njen sadržaj.


Trenutno nije poznato kada će sud odlučiti o odbacivanju tužbe ili nastavku suđenja.

Preporučujemo