U današnjem članku pišemo o jednoj veoma zanimljivoj ali itekako i korisnoj temi, a i sami ste po naslovu mogli da zaključite o čemu se radi. Vjerujemo da većina vas voli da jede banane i da su vam one među omiljenim voćem. Međutim, sigurno niste znali da li ima kakve razlike kada jedete banane čija kora je potpuno žuta, ili ona koja po sebi ima crne tačkice.

Zanimljivo je to da na osnovu brojnih eksperimenata je dokazano kako konzumiranje banana može da spriječi određene bolesti, ali kako smo već napisali, vjerujemo da je malo vas znalo da one banane koje na sebi imaju crne tačkice su dosta zdravije u odnosu na one zelene, pa tako što je više tih crnih mrlja na banani, ona je i zdravija. Naime, ukoliko niste znali, kada banana postane zrela, tada se poveća nivo antioksidanasa i zbog toga postanu žute. Zrele banane korisne su za poboljšanje imuniteta, ali isto tako i povećava broj bijelih krvnih zrnaca, što znatno jača imunološki sistem.

Postoje različite koristi od banana, ovisno od toga u kojoj ih fazi konzumirate, tačnije kakva im je kora, pa je tako nutricionist Rianon Lambert rekao da ukoliko recimo imate dijabetes da se u tom slučaju preporučuje da jedete one čija kora je zelenija, jer ove banane imaju manje šećera. Kod zrelih banana škrob se vremenom pretvara u šećere, dok sa druge strane malo zrelije banane su bolje za one koji imaju problem sa probavom hrane. Vaša mišljenja? Pišite nam u komentarima ispod.