Dame, važno je da sve budete svjesne ovoga: otkrijte značenje iza pojave bijelih mrlja na vašem donjem rublju.

Ako ste ikada razmišljali o razlogu zašto se povremeno pojavljuju blijede mrlje na vašem donjem rublju, budite uvjereni da niste jedini. Muzej vagine u Londonu naglašava raširenu znatiželju koja okružuje ovu temu, jer brojne djevojke i žene i dalje nisu svjesne njezinog temeljnog uzroka.

Činjenica da je ova tema široko popularna sugerira da postoji nedostatak u obrazovanju ljudi koji treba ispraviti.

Jedan komentar izražavao je frustraciju i osjećaj nepravde u vezi s nedostatkom obrazovanja o vlastitom tijelu. Komentar naglašava činjenicu da smo često prepušteni da sami upravljamo i razumijemo svoje tijelo, što može dovesti do unutarnjih previranja. Strah da s nama nešto nije u redu čest je rezultat ovog nedostatka znanja, ali neugodnost koja okružuje ove teme sprječava otvorenu raspravu.

Brojni pojedinci izrazili su nelagodu ili zabrinutost zbog ovog iscjetka, doživljavajući ga kao naznaku problema, no iz Muzeja Va*ina ističu da je on posve prirodan.

Prema muzeju, mnogi pojedinci dali su povratne informacije izražavajući svoju nesvijest o ovoj pojavi i njezinim temeljnim razlozima. Važno je napomenuti da prisutnost blijedih mrlja na donjem rublju ne ukazuje na nečistoću ili neadekvatnu higijenu. Umjesto toga, to je prirodni rezultat kisele prirode savršeno zdrave vagine koja dolazi u dodir s tkaninom. Ova pojava je posebno vidljiva na tamnijim tkaninama.

Tijekom života žene, razina kiselosti vagine je podvrgnuta fluktuacijama, tipično u rasponu od 3,8 do 4,5 pH tijekom godina menstruacije, dok je nešto viša prije puberteta i nakon menopauze.

Prema riječima dr. Alexa Eskandera, ginekologa, iscjedak ima tendenciju eskalacije tijekom ovulacije i trudnoće, prvenstveno zbog porasta cervikalne sluzi.

Zoe Williams, iz muzeja za IFLScience, zaključila je da u svijetu u kojem se rijetko govori o ženama, nije iznenađujuće da se ove informacije ne prenose u školama ili kod kuće, budući da mnogi odgajatelji, roditelji, pa čak i zdravstveni djelatnici nisu svjesni ovih činjenica .

Preporučujemo