Jednu nevjerovatnu priču vam donosimo u nastavku, a kako ste i sami mogli da zaključite, riječ je o jednoj situaciji koja se desila na jednoj svadbi, a kada su svadbe u Srbiji ili regionu u pitanju, one su uvijek događaj na kojem se desi nešto specifično što se kasnije danima prepričava. Naime, mi vam u nastavku donosimo priču jedne žene koja je iz Niša, i koja se zove Danijela Nikolić.

Danijela ima 35 godina, i ona je odlučila sa svima da podijeli ono što joj se desilo na njenoj svadbi, koja je bila prije nekoliko godina. Mladenci su zajedno sa svojim roditeljima, nakon svadbe koja je bila, u kovertama koje su donijeli gosti, i u kojima se trebao naći novac, a u kojima oni nisu našli ništa, eventualno se tu našla po neka čestitka, a u nekima su bili čak i komadi običnog novinskog papira. Danijela je svoju priču započela tako što je rekla sljedeće:

Na njima nije bilo potpisa, bile su potpuno prazne. To stvarno nije u redu. Ja razumem da neko nema novca, ali ovo je bezobrazluk. Čuli smo da su se neki drugi mnogo lošije proveli. Nemoguće je otkriti ko je to od gostiju uradio. Obično je velika gužva, koverta se stavlja u kutiju za darivanje mladenaca tako da je to, zaista, teško utvrditi. Niko nikoga ne tera da daruje mladence, ali ove prazne koverte su baš ponižavajuće”, rekla je ona. Naime, poznato je da postoji to neko nepisano pravilo gdje rodbina i prijatelji mladence treba da daruju minimalno u vrijednosti “stolice”, koja je za njihovo prisustvo na svadbi plaćena, u prosjeku negdje između 25 i 150 eura. Ostatak teksta pročitajte ovde.