Poznata romska umjetnica i pjevačica Esma Redžepova, koja je svojim pjevanjem i pjesmama stekla i svjetsku slavu je, kako je poznato, preminula prije šest godina, a njena smrt je zaista potresla domaću javnost. Ona je bila veoma poznata i po svome velikom humanitarnom radu, te po svojoj velikoj i nesebičnoj ljubavi koju je pružala svojim nasljednicima. Nekima je možda i manje poznato da je Esma imala čak 47 usvojenih sinova i jednu kćerku. Esma je Eleonoru Mustafovsku usvojila pet godina prije svoje smrti, a pokojna pjevačica je bila oduševljena sa Eleonorom, te je za nju imala samo riječi hvale

“Slažemo se odlično, baš kao majka i kći. Shvatila sam da je u kasnijim godinama bolje imati uz sebe žensko dijete nego muško i nisam se prevarila. Eleonora je studirala na Univerzitetu u Skoplju. Sljedeće godine diplomirati će solo pjevanje, a već tri godine članica je benda koji me prati“, govorila je tada poznata pjevačica.

Nakon što je završila svoje školovanje, Eleonora je počela da gradi i svoju muzičku karijeru, pa se tako široj publici prije nekoliko godina predstavila pod umjetničkim imenom ”Malisha”. Ona je u nekoliko razgovora sa novinarima rekla kako je bila veoma vezana za Esmu i da joj je smrt njene majke veoma teško pala, pa je u tom razgovoru rekla i ovo: “Njen odlazak me je rastužio do bola, trebalo mi je dosta vremena da počnem da živim normalno i nastavim dalje. I dalje vjerujem da me čuva sa neba i da se raduje što sam nastavila njenim stopama”