Vjerujemo da je mnogo žena koje imaju problem o kojem ćemo da pišemo danas, a to je da im se kosa brzo masti, da otpada, i da je suha i beživotna. Zanimljivo je to da su stručnjaci otkrili koje to greške najviše pravimo prilikom kupanja, i koje dovode do svih gore navedenih problema, tako da ukoliko pripadate ovoj grupi žena, onda vam preporučujemo da ovaj tekst pročitate do kraja, jer konačno je otkriveno i rješenje za ovaj problem.

Izvršni direktor Este medikal grupe, Sem Sinkir rekao je koja je to greška koju većina nas pravi u kupanju, i koja može da bude razlog zašto vam opada kosa. On objašnjava da vruća voda utiče na cirkulaciju krvi i zdravlje kose, pa je tako rekao sljedeće: “Većina ljudi voli tuširanje vrućom vodom pre ili posle dugog dana. To nam pomaže da se opustimo, ali ukoliko je voda previše topla, to oštećuje i kožu i kosu. Vruća voda usporava cirkulaciju, a koži glave je potrebna dobra cirkulacija da bi kosa bila zdrava i rasla”.

On je rekao i to da se pore na koži glave otvaraju kada dođu u dodir sa vrelom vodom, i upravo zbog toga korijen kose postaje slabiji, pa samim tim kosa mnogo lakše opada. Zbog toga pranje kose previše toplom vodom nikako nije preporučljivo, ali i ukoliko imate problema sa peruti ovo nikako nije dobra ideja, a ovaj stručnjak je rekao kako to dodatno isušuje kožu glave, i da se tako stvara perut. Njegov savjet je taj da se kosa pere toplom, ali ne vrućom vodom, i ono što je veoma bitno kako je on rekao jeste da se na kraju kosa ispere hladnom vodom, pa je poručio: “Ispiranje hladnom vodom ima mnogo prednosti, poboljšava cirkulaciju, čuva prirodna ulja i održava glatku teksturu kose tako što zadržava vlagu”. Vaša mišljenja?