Iskoristite prirodnu snagu botaničkih ekstrakata u borbi protiv gljivica na noktima, najučinkovitijeg dostupnog lijeka.

Gljivične infekcije mogu izazvati pustoš na vašim noktima, predstavljajući neugodan i ružan problem, osobito tijekom početka toplijeg vremena kada su naša stopala i ruke izložene svima.

Stanje naših noktiju usko je povezano s funkcioniranjem raznih tjelesnih sustava. Kada postoji manjak esencijalnih vitamina i minerala, ili ako su naš imunitet i probava ugroženi, zdravlje naših noktiju i kose neizbježno će odražavati te probleme.

Stanje poznato kao onihomikoza, koje je obično uzrokovano određenim sojem gljivica, odgovorno je za većinu slučajeva gljivičnih infekcija noktiju. U nekim slučajevima, infekcija može biti lokalizirana na tako mali dio nokta da se lako može previdjeti.

Iako nisu osobito zarazne, gljivice se ipak mogu prenijeti na drugu osobu stalnim kontaktom, osobito u slučaju dugotrajnog upalnog stanja.

Sljedeći simptomi mogu pomoći u prepoznavanju gljivica na noktima:

Usredotočujući se na dugoročni ishod liječenja, postaje moguće učinkovito spriječiti ponavljanje infekcije u budućnosti.

Kronične bolesti poput srčanih bolesti, dijabetesa ili psorijaze, zajedno sa slabim imunološkim sustavom, lošom probavom ili kroničnim želučanim problemima, često su unutarnji čimbenici koji pridonose gljivičnim infekcijama.

Starija populacija izložena je većem riziku od razvoja gljivičnih infekcija stopala zbog smanjene cirkulacije i sporijeg rasta noktiju.

Izvori infekcije vanjskim čimbenicima uključuju:

Na nokte mogu negativno utjecati različiti čimbenici kao što su stalna izloženost toplini, kontakt s kućanskim kemikalijama, dugotrajna izloženost hladnim i vlažnim okruženjima, ozljede nokta ili okolnog područja, nehigijenski uvjeti, često korištenje javnih bazena, korištenje toplica prostorima i zajedničkim tuševima, dugotrajnoj ili prekomjernoj uporabi umjetnih noktiju, opetovanoj uporabi laka za nokte i nošenju tijesne obuće.

Priroda nudi najbolje rješenje za gljivice na noktima. Dosljednom primjenom prirodnih lijekova može se pojačati pojava gljivica na noktima i brzo započeti bitka protiv infekcije.

Kombinacija krumpira i češnjaka stvara snažan lijek protiv gljivica na noktima, budući da oba sastojka imaju prirodna svojstva izbjeljivanja.

Priprema
Naribajte manji dio sirovog krumpira i sitno nasjeckajte žličicu češnjaka. Temeljito pomiješajte dva sastojka.
Kako biste ublažili nelagodu u području nokta, stavite oblog izravno na zahvaćeno područje. Pustite da oblog ostane na mjestu 1-2 sata ili produžite vrijeme ako vam to raspored dopušta. Za optimalne rezultate stavljajte obloge dva puta dnevno.

Izvornu boju noktiju možete vratiti uz pomoć soka od krumpira.

Za one koji pate od gljivica na stopalima, učinkovit lijek može se pronaći u oblogu napravljenom od kombinacije mljevenih sjemenki lana i kurkume.

Antifungalna aktivnost kurkume ispitana je u studiji, koja je otkrila da svih osam njenih komponenti, uključujući kurkumin, imaju sposobnost sprječavanja rasta gljivica.

Priprema
Pomiješajte jednu žličicu mljevenog lanenog sjemena i jednu žličicu kurkume u prahu. Napravite gustu smjesu dodavanjem male količine vode ili svježe iscijeđenog soka od limuna.

Za optimalne rezultate, preporuča se koristiti ovaj proizvod jednom ili dva puta dnevno na dosljednoj osnovi.

Preporučujemo