Legendarna jugoslovenska i nikad prežaljena pjevačica Silvana Armenulić tragično je izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 10. oktobra 1976. godine na autoputu Beograd – Niš, a skupa sa njom su nastradali sestra Mirjana Bajraktarević i violinista Rade Jašarević, dok je treća sestra Dina Barjaktarević Nikolić za dlaku izbjegla sm*t.


Sada se na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa mjesta nesreće, a na istoj se vide uništen automobil u kom je pjevačica nastradala. Prema rekonstrukciji nesreće, automobil marke “Ford” se kretao brzinom od oko 150km/h, a onda je iznenada počeo da prelazi u suprotnu kolovoznu traku i uslijedio je sudar. Desna strana “forda” takvom silinom se zakucala u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak, poluosovinu i podvukla se pod njega.

 

Podsjećanja radi, Silvana je bila udata za poznatog jugoslovenskog tenisera, Radmila Armenulića, sa kojim ima kćerku Gordanu, a koji se svojevremeno prisjetio ove stravične nesreće.

Supruga Tome Zdravkovića | Celebrity
– Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zabolela glava. Pevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem zamenila u Kolarima i on je seo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cela priča- rekao je jedne prilike Silvanin muž.