I danas za vas imamo jednu veoma zanimljivu temu, a sigurni smo da se ranije možda i niste pitali ovako nešto. Domaćice su one koje će najviše da se zainteresuju za ovu temu, a radi se o tome da sigurno niste znali da treba da obratite pažnju na to koliko vam meso stoji u zamrzivaču, kao i to da i na taj način ono ima svoj rok trajanja, i da ne može tu da stoji predugo.

Dakle, kako smo već napisali na samom početku, i meso u zamrzivaču ima svoj rok trajanja, koji zavisi od vrste mesa koje ste vi odložili. Dakle, većina nas ne razmišlja o tome niti vodi računa o vremenu kada smo meso odložili u zamrzivač, jer na taj način niste zamrznuli i njegov rok trajanja. Tako vjerovatno niste znali koje meso možete da držite samo mjesec dana u zamrzivaču, a koje ipak može da stoji i do godinu dana. Kako smo već naveli, sve zavisi od vrste mesa, ali isto tako i do količine komada koje ste odložili.

Tako recimo cijeli pilići ili ćurići u zamrzivaču mogu da stoje i do godinu dana, dok bijelo meso, bataci i karabataci, kao i krilca bi trebalo da iskoristite do devet mjeseci, a iznutrice ne bi trebalo da stoje smrznute duže od 3 do 4 mjeseca. Kada je riječ o svježem mesu, ono može trajati i nekoliko mjeseci, zavisno od vrste mesa. Sirovi odresci mogu se čuvati u zamrzivaču od 6 do 12 meseci. Kotleti, međutim, traju kraće zbog kostiju, od 4 do 6 meseci. Pečeno meso može biti smrznuto između četiri mjeseca do godinu dana. Ostatak teksta pročitajte ovde.