Kako kraljevski izvori kažu da je princ Vilijam pokušao da zakopa ra*nu sje*iru tako što je svom mlađem bratu, princu Hariju, pružio “maslinovu grančicu” od 11. sata, tražeći od njega da mu se pridruži u šetnji ispred zamka Vindzor nakon telefonskog razgovora sa njegovim ocem Čarlsom.

Slobodna Dalmacija - Ipak se dogodilo: zavađena braća Harry i William, sa  suprugama, zajedno izašli pred dvorac Windsor odajući počast pokojnoj baki.  Izvori otkrivaju tko je koga pozvao

U sceni koja je očigledno oduševila kraljevske obožavatelje, koji su na stotine došli pred kapije imanja u Vindzoru da oplakuju kraljičinu smrt, Vilijam i Hari izašli su rame uz rame sa suprugama Kejt i Megan.

Dva para otišla su u šetnju od četrdeset minuta pregledavajući more cvjetnih poklona postavljenih ispred kapija kraljevskog imanja u čast kraljice Elizabete II. Stručnjaci predviđaju da bi ovaj trenutak mogao da predstavlja prekretnicu u narušenom odnosu između novoprozvanih Velsa i Saseksa, koji su bili u sukobu nakon serije štetnih intervjua Harija i Megan. Saseksi iz Montesita su zbog toga bili u Velikoj Britaniji na pseudo kraljevskoj turneji kada se kraljičino zdravlje iznenada pogoršalo u četvrtak.

Slobodna Dalmacija - Ipak se dogodilo: zavađena braća Harry i William, sa  suprugama, zajedno izašli pred dvorac Windsor odajući počast pokojnoj baki.  Izvori otkrivaju tko je koga pozvao

Vjeruje se da Saseksi ranije nisu planirali da se sastanu sa Velsima, uprkos tome što su boravili u kolibi Frogmor, samo 700 metara od vikendice Vilijama i Kejt Adelaide. Međutim, i Vilijam i Hari su u četvrtak trčali u Balmoral nakon što je postalo jasno da je kraljičino zdravlje narušeno. Portparol Kensingtonske palate rekao je da je princ od Velsa pozvao Suseske da se pridruže njemu i princezi od Velsa tokom jučerašnje večernje šetnje.

Međutim, prema navodima Njuojorka Tajmsa, kampovi su prethodno zahtjevali produžene pregovore koji su odložili njihov dolazak za četrdeset i pet minuta. Visoki izvor iz Palate je rekao: “Princ od Velsa je ranije pozvao vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da mu se pridruže i princezi od Velsa.

Ponovno na okupu: Princ Harry i William sa suprugama izašli pred dvorac i  pričali s ljudima | 24sata

“Princ od Velsa je mislio da je to bila važna demonstracija jedinstva za kraljicu u neverovatno teškom trenutku za porodicu.”

Prijatelj Saseksa i omiljeni novinar Omid Scobie je kasnije na Tviteru tvrdio da je poziv upućen u jedanaestom satu.