Od kako je internet doživio veliku ekspanziju, a to se desilo u poslednjih nekoliko godina, od tada bukvano cijeli svijet imamo na dohvatu ruke, pa tako možemo da kupimo i naručimo bilo šta i sa drugog kraja svijeta. Upravo zbog toga, domaći prodavači, kineske radnje i pojedine firme su u poslednje vrijeme sve manje zastupljene na našim prostorima. A nemoguće je ne sjetiti se početka 90-tih godina prošlog vijeka, kada su oni napravili veliku invaziju na cijeli Balkan, pa su se tako nalazili bukvalno na svakom ćošku.

Velike radnje, pa čak i tržne centre smo imali sa svime onim što su oni nudlili, i to po veoma pristupačnim cijenama, pa su zbog toga oni privlačili sve više pažnje građanima, koji su kod njih mogli da kupe majicu za jedan euro, ili bilo šta drugo što požele po veoma niskim cijenama. Međutim, građani su vrlo brzo uvidjeli da ta cijena i nije bez razloga tako niska, odnosno da kvalitet robe koju su kupili kod kineza ništa ne valja, i da ne vrijedi ni pola bona.

Roba se brzo podere, patika pukne, a svi su pričali o tom posebnom mirisu kineske robe, koja je nabijala sumnju svim kupcima. Kako smo već naveli na samom početku, njih je danas sve manje i manje, a mi vam u nastavku donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a evo o čemu se radi. Čovjek po imenu Mirk Chahil, koji je iz Birmingema je kupio crne čarape, a kada je došao kući krenuo je da ih stavi na pranje, ali onda je u njima pronašao jedno malo pismo, napisano rukom i to na kineskom jeziku.

Preveli su mu poruku, a na njoj je pisalo da je riječ o zatvoreniku koji ima 38 godina, i koji je nepravedno završio u zatvoru. Kada se Mirk vratio do radnje, njemu su se smijali, pa su mu objasnili da je riječ o jednom trendu u Kini, tačnije igri koju svi igraju, ali da im nije jasno kako je ta poruka završila u čarapi.