Poznati pevač kao i autor velikog hita koji se i dan danas rado sluša “sačuvaj tajnu ljubavi moja”, Dušan Kostić je tragično okončao život 13. amja 1996 godine kada je sa Pančevačkog mosta skočio u Dunav. U izveštaju policije je tada napisano da je stravičan događaj zabeležen u 18:50 časova kada je Dušan viđen kako preskače ogradu mosta između stubova 39 i 41 i skače u reku.

Policija je na licu mesta zatekla torbu sa ličnim dokumentima, a pevačevo telo nikada nije pronađeno. Nakon nekoliko dana kako je prošlo od njegovog samoubistva na adresu je njegove žene Nevene, kao i njegovih roditelja je stiglo oproštajno pismo u kojem je stajala kratka poruka “Mnogo vas volim. Oprostite mi”. Ali, neobičan detalj je to što na koverti nije bilo ni potpisa a ni pečata. Kao što je pevao u čuvenoj pesmi “Sačuvaj tajnu ljubavi moja”, on je sa sobom odneo svoju tajnu, pa su mnogi spekulisali da je upravo ovom pesmom naslutio svoju sudbinu.

Međutim, detalji i razlozi njegove smrti nikada nisu zvanično otkriveni ni potrvđeni,a njegova supruga Nevenka je retko o tome govorila za medije. “U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače”, ispričala je jednom prilikom Nevenka za domaće medije, a zatim je dodala i da torbica koja pronađena na mestu gde je Dušan poslednji put viđen, a također je obavijena velom tajne.  Nevenka je jednom prilikom za medije ispričala kako Dušanovu smrt vezuje mnoge misterije. Ostatak čitajte ovde.