Nesvakidašnje priče običnih, “malih” ljudi često umiju da izazovu različite emocije, tako da i ova priča će malo koga ostaviti ravnodušnim. Tako je ovaj mladić iz Bruklina, vraćajući se sa posla jednoga dana, na ulici pronašao novčanik. Otvorio ga je jer se nadao da će u njemu biti dokumenta, kako bi ga mogao vratiti vlasniku. Kada je otvorio novčanik, doživio je nevjerojatno iznenađenje jer je unutra bilo samo tri dolara i jedno staro, izgužvano pismo, a  na koverti se vidjela samo adresa. Mladić je uzeo pismo, nadajući se da će u njemu pronaći podatke o vlasniku, a vidio je da je pismo napisano prije 60 godina i bilo je upućeno muškarcu koji se zove Majkl

U tome tužnom pismu djevojka objašnjava mladiću da ne mogu da se viđaju jer joj to ne da njena majka, ali mu je napisala da će ga uvijek voljeti i na kraju pisma se potpisala kao Hana. Pismo je izazvalo nevjerojatne emocije ovome momku koji ga je pronašao, pa je odlučio da nađe vlasnika preko adrese koja je bila na pismu. Nazvao je telefon na toj adresi, a žena koja mu se javila mu je rekla da je ona prije 30 godina kupila kuću, te da su vlasnici prije nje imali kćerku Hanu, koja je majku na kraju stavila u starački dom. Mladić je krenuo u daljnju potragu, pa je saznao da je Hanina majka preminula u domu, te da i Hana upravo živi u tom istom domu:

” Iako sam se pitao da li sve ovo vrijedi, otišao sam do staračkog doma da posjetim ovu sada već staricu. Sestra me je odvela do sobe u kojoj je sjedila jedna prijatna starica sijede kose i gledala televizor. Ispričao sam joj sve o novčaniku i pokazao pismo, a ona mi je odgovorila da je mnogo voljela Majkla, ali da je imala 16 godina i da nije mogla da se uda za njega, jer joj je majka branila. Pismo je bio posljednji kontakt sa njim” – rekao je ovaj mladić.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE