Legendarna i nikada prežaljena pjevačica Merima Njegomir, nakon jako teške bolesti je napustila ovaj svijet, a bol za njom i danas ne jenjava. Naime, ova pjevačica je baš u Skadarlijskoj upoznala čovjeka i ljubav svog života, Milana, a njihove kćerke su odlučile da probude stare uspomene i priznale šta za njih znači i predstavlja ova beogradska četvrt. Naime, Merimine koege i prijatelji su organizovali manifestaciju u čast njenog lika i djela, a brojne ličnosti iz avnog svijeta su bili gosti ovog velikog i eminentnog događaja.

Preminula Merima Njegomir nakon borbe sa teškom bolesti - N1

– Toliko ljudi voli mamu i želi da joj oda čast, zaista neverovatno. Mi smo srećne zaista… – rekla je jedna od Merminih kćerki.

– Od malena smo dolazile u Skadarliju sa roditeljima. Pamtim ovaj deo iz ranog detinjstva, slavili tatine rođendane, naše, a pevala je i mama… Najlepše uspomene imamo odavde… Ćevape nedeljom, menjali smo stalno kafane. Možda je to i razlog što smo oduvek volele da izlazimo – izjavila je Ljubica.

Preminula pjevačica Merima Njegomir - Radiosarajevo.ba
Jedne prilike je Merima govorila o svom porijeklu kojeg se nikada nije stidila i koje je s ponosom isticala. “Moja mama je Bosanka rođena u Janjarima kod Bjeljine, a otac je Turčin iz Ohrida, a ja sam rođena u Srbiji odnosno u nekadašnjoj Jugoslaviji. A, tada se u toj Jugoslaviji moralo znati pjevati sve, od Dalmacije preko Bosne, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore”Info Bijeljina - Merima Njegomir teško bolesna

Karijeru pjevačice narodne muzike započela je pod imenom Merima Kurtiš, a bilo je to početkom sedamdesetih godina. Početne uspjehe zabilježila je nastupima i pobjedama na prestižnom Ilidžanskom festivalu, a udajom je karijeru gradila i izgradila pod imenom Merima Njegomir.

Preporučujemo