Dušan Pekić je bio mladi glumac koji se proslavio ulogom Pinkija u filmu ”Rane”, ali nažalost, i njegov život se završio slično Pinkijevom, tra*ično.

Odrastao je u Beogradu u najtežim vremenima, a sreća ga je pogledala kada su ga producenti filma primjetili u Zemunu i savjetovali ga da se prijavi za audiciju, tada je imao svega 15 godina. Otišao je na audiciju i tamo oduševio čivatu ekipu. Kako su neke scene iz ”Rana” snimane u Grčkoj, to je bila idealna prilika da prvi put napusti zemlju. Sanjao je da će upisati Fakultet dramskih umjetnosti i postati profesionalni glumac, nažalost to se nije dogodilo.

NEPREŽALJENI DUŠAN PEKIĆ PINKI: Malo ko zna, na njegovom spomeniku su reči  koje KIDAJU DUŠU! (FOTO) | Najnovije vesti - Srbija danas
Naime, on je 2000. godine otišao u Kraljevo na odsluženje vojnog roka, a u noći između 26. i 27. marta tada 19-ogodišnji Dušan Pekić pre*inuo je u vojnoj kasarni, a navodilo se da se radilo o prevelikoj dozi dro*e, dok su oni koji su ga poznavali govorili da je bio ugu*en u snu.

Njegova majka Milunka je 2017. godine javno govorila o sm*ti svog sina.

– Prošlo je 17 godina od sm*ti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo – rekla je ona tada.

 

– Dobio je novu ulogu, ali sm*t je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je sa pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio – rekla je Milunka i dodala:

– Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je sm*t nastupila usled gu*enja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. ‘U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane’. Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz – rekla je Dušanova mama.