Unatoč značajnom uloženom vremenu i novcu, neviđeno zadovoljstvo nastaje kada najmiliji otpečate staklenku domaćeg ajvara i uživaju u prepoznatljivom okusu pečene paprike prožete skladnim spojem češnjaka, ulja i octa.

Kad je u pitanju priprema ajvara, rijetke su osobe koje su spremne pomoći domaćici u početnom koraku pečenja paprike, pogotovo kada se radi o mukotrpnom naknadnom guljenju kore.

Zadatak uklanjanja promijenjene boje pokožice s paprika može postati zamoran i iscrpljujući, osobito kada se radi o paprikama niže kvalitete koje imaju manje mesa.

Kako biste izbjegli ovaj problem, upotrijebite pouzdanu i provjerenu tehniku ​​za jednostavno i brzo čišćenje pečene paprike koja se pekla na štednjaku.

Postavite veliki lonac ili tavu pokraj štednjaka i pripremite često korištene plastične vrećice.

Nakon što ste ispekli papriku na štednjaku, prebacite je u vrećicu, a zatim vrećicu stavite u lonac ili tavu.

Za optimalne rezultate preporuča se napuniti vrećicu paprikom, dobro je vezati i ostaviti da odstoji minimalno tridesetak minuta, idealno produžiti do dva sata.

Nadalje, postavljanjem većeg poklopca na lonac ili tavu, paprike koje se nalaze u vrećicama moći će učinkovitije gorjeti.

S nekoliko brzih pokreta skinite pečenu kožicu s paprika nakon što ste odvezali vrećice. Paprike ćete bez muke oguliti, a priprema ajvara i drugih zimskih recepata za koje je potrebna paprika laka je stvar.

Ako vam nije namjera guliti paprike odmah, imate mogućnost da ih ostavite da se ohlade i zatim ih stavite u zamrzivač. U jesen ili zimu, kada ih izvadite iz zamrzivača, vidjet ćete da im se obojena kora lako skida, pa ih možete upotrijebiti u salatama ili mljevenjem pretvoriti u ajvar, pinđur i ljutenicu.

Preporučujemo