Možda niste znali ali iskorištene kesice od čaja odlično razgrađuju masnoću na ogledalima i na drvenim podovima, te uklanjaju neprijatne miri se iz frižidera, kao i iz ormara, a osvježavaju i stare tepihe. Ljekovitost čaja je odavno poznata svima, ali iskorištene kesice čaja su zanemarene od sviju. Njih se koristi najčešće da se smanji otekline očiju, zatim za ublažavanje opekotina od sunca, ugriza insekata, a malo ko zna da su iskorištene kesice čaja pravi pomoćnik u domaćinstvu. Evo za šta se sve mogu iskoristiti.

Iskorištene kesice čaja su odlične za uklanjanje neugodnih mirisa u frižideru. samo treba da ostavite nekoliko kesica preko noći u frižider da upiju mirise. Vlažne kesice crnog čaja čuvaju vaše posuđe od rđanja, a vaše posuđe nakon svake upotrebe treba da premažete kesicama crnoga čaja, a to stvara zaštitni sloj koji sprječava stvaranje rđe. Masno posuđe je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći kesice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i te tu dodati dvije do tri kesice čaja i sve ostaviti na pet minuta. Nakon toga sve će se lakše sprati

Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuhajte čaj sa dvije stare kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje. Čaj pomaže i kod čišćenja drvenih površina i podova, kao i namještaja. Treba skuhati čaj od dvije iskorištene kesice, te onda čaj ostaviti da se ohladi. Nakon toga umočite krpu u čaj i očistite željene površine. Tako se razgrađuju masnoće, a čaj djeluje dobro na pore drveta. Kesice čaja mogu da upiju i sve neprijatne mirise iz vašega ormara, a treba ih tu ostaviti preko noći da bi vratile svježinu. Želite li da osvježite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati.