Potraga za Marijanom Seifert traje već četiri mjeseca bez prestanka i u isto kontinuitetu, a nadležni organi nisu uspjeli da rasvijetle slučaj nestanka bivše rijaliti učesnice “Velikog brata”.

Ipak, sada su otkriveni novi detalji o okolnostima pod kojima je nesretna žena nestala, koji bacaju novo svijetlo na cijeli slučaj.

Roditelji ove rijaliti zvijezde navodno su dobili informaciju da im je kćerka nastradala na Sljemenu, gdje je, prema njihovim saznanjima, zagrebačka policija još nije tražila. Marijanin otac Ivo Kovačević je tokom istrage otkrio medijima kako u braku njegove kćerke i zeta nisu cvijetale ruže, iako je njen suprug nadležnim organima ispričao potpuno drugačiju priču.

– Karlo nam je rekao nakon četiri dana od nestanka da su sjedili za stolom 15 minuta i pričali. Znam da je njihov odnos bio loš još od Nove godine. Bili su pred razvodom, imali su probleme – rekao je utučeni otac Marijane Sajfert.

Dok suprug pobjednice „Velikog brata” Karlo Saifert za hrvatske medije tvrdi kako Marijana nije ostavila nikakvu poruku i kako su kobne noći zajedno otišli na spavanje, bliski prijatelji objašnjavaju da je to nemoguće jer je noć pred nestanak provela u njihovom društvu, a kući otišla tek oko tri ujutru:

– Tog dana radila je smjenu u kafiću, od devet do tri, nakon koje je otišla u obližnji kafić na piće. Sa kafe je prešla na alkohol. Bila je u društvu jednog poznanika, a suprugu je rekla da će se duže zadržati na poslu iako je bila sa jednim muškarcem i ženom – izjavio je svjedok, što je kasnije potvrdila i Marijanina prijateljica:

Kada smo se našle, pila je džin-tonik. Bila je u vidno alkoholisanom stanju. Nakon toga je otišla kod mene u stan. Marijana je bila vesela, pjevala je. U jednom trenutku je dobila poruku od supruga. U poruci je pisalo da ima pravo popiti kafu sa kim, gdje i kad hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije – rekla je prijateljica ističući da ne zna da joj Marijana nije saopštila kakva je bila njegova reakcija. Na ovu poruku Marijana je, prema riječima prijateljice, odgovorila sa „hvala”, nakon čega je uslijedio poziv od supruga oko pola tri u noći.

Prijateljica je potom i dodala:

– Marijana je molila supruga da je pusti na miru. Pitala ga je gdje je bio kada joj je bio najpotrebniji. Rekla je Karlu da ne želi da se vrati kući jer se boji. Počela je plakati i spustila slušalicu. Nije rekla čega se boji jer je bila u veoma alkoholisanom stanju, a nakon tri časa je taksijem otišla do stana u kome je živjela sa Karlom.