Javnosti je poznato da je Matej Periš sahranjen u ponedeljak u rodnom Splitu, na groblju lovrinac, a na njegovoj sahrani je bilo oko 500 ljudi, bliže rodbine i prijatelja, koji su došli da ga isprate na večni počinjak. Podsetimo, Matej je pronađen 18. amja kada su ribari u dunavu kod Ade Huje uočili beživotno telo, a za koje se kasnije urađenom obdukcijom utvrdilo da je to Matej.

Matej je pronađen nakon 139 dana koliko je prošlo od njegovog nestanka, kada je kobne noći sa 30. na 31. decembar izašao iz kluba Gotik u kojem je bio zajedno sa svojim prijateljima i njemu se tada gubi svaki mogući trag. Mi u nastavku pišemo o informaciji koja se pojavila za sada nema zvaničnih objašnjenja ali se pojavila na društvenim mrežama dan nakon sahrane Mateja Periša. “Od pre 55 minuta nema više ni Vacap profila ni profilne fotografije”, objavio je na instagramu korisnik lelola_la uz sliku matejevog profila na toj društvenoj mreži.

Inače, tokom potrage ovaj je profil redovno objavljivao eksluzivne snimke iz noći nestanka Mateja Periša i informacije o njegovim prijateljima sa kojima je došao u Beograd, ali ostala je misterija ko stoji iza toga. Odmah se povela rasprava u komentairma, a jedni misle da je to standardna procedura a drugi u tome vide nešto sumnjivo.

Neki od komentaras su bili: “Već je prebačen i u Fejsbuk profil u fazu sećanja šta po mom iskustvu ne ide tako brzo baš”, “acap će automatski izbrisati vaš korisnički račun samo ako ga ne koristite aktivno duže od 120 dana. To zapravo znači da ćete takođe izgubiti pristup svojim porukama, uključujući i slike, ako pre nisu bile sigurno uskladištene”… Ostatak teksta pročitajte ovde.