Otkrila sam ultimativni recept za najukusniju gibanicu, a slučajno najjednostavniji za slijediti! Iako možda ima i drugih koji gibanicu pripremaju na sličan način, uvjeravam vas da je ovo moj osobni način. Proces je nevjerojatno jednostavan, jamči besprijekorne rezultate svaki put.

Sastojci
Ukupno će biti smješteno osam osoba.
 Za recept je potrebno 500 g gotovih kora, 500 g sitnog sira, 3-5 jaja, 1 solja jogurta, 1 solja kisele vode (obična voda sa dvije žličice sode bikarbone), 1/2 soli ulja i 1 žličica soli.

Priprema

Za početak zagrijte pećnicu na temperaturu od 200°C, a pleh obložite papirom za pečenje.

2. Pripremite preljev:
Pomiješajte jaja, jogurt, vodu, ulje i sol dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Započnite laganim miješanjem jaja prije nego što dodate preostale sastojke.

Započnite s postavljanjem jedne kore na radni stol, pazeći da potpuno prekrije površinu. Ravnomjerno rasporedite malu količinu sira po kori. Nastavite tako što ćete na prvu staviti drugu koru i još jednom malo posuti sirom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve kore i sir. Kao rezultat, kore će biti naslagane jedna na drugu, tvoreći slojevitu strukturu.

4. Sljedeći korak uključuje valjanje smjese u cilindrični oblik i rezanje na deset jednakih dijelova. Ja osobno radim rezove udaljene otprilike dva prsta, što rezultira deset savršeno raspoređenih komada. Oštrim nožem pažljivo podijelite Ongu na manje dijelove. Dok režete, svaki komad stavite na pladanj tako da šira strana bude okrenuta prema dolje. Ako je daska dugačka, složite komade u dva reda jedan do drugog. Međutim, ako je okruglog oblika, stvorite kružni raspored stavljanjem dijelova oko središta.

Osigurajte da se dressing precizno prelije preko rolica, osiguravajući da svaka rolada dobije jednaku i izdašnu količinu dressinga, što rezultira jednolično vlažnim i aromatičnim iskustvom.

Gibanicu treba peći oko 40 minuta ili dok lijepo ne porumeni.

Servirati
Izrada ovog recepta je nevjerojatno jednostavna i nema apsolutno nikakvog rizika da vaša gibanica ne ispadne savršeno ili da bude neuspješna.

Preporučujemo