Život Aleksandre Tolstoj nije sretan, iako se grofica trudi da iz petnih žila pokaže kako joj se svijet pretvorio u bajku. Naime, Aleksandra je potomak velikog ruskog pisca Lava Tolstoja, a njena porodica je nakon komunističke revolucije izbjegla u Veliku Britaniju gdje i danas živi. Iako njen život lči na bajku, Aleksandra je doživjela veliku muku, iz razloga što je pogrešno izabrala. Ona se prije 14 godina ludo zaljubila u čovjeka iz sovjih snova. Bio je Rus i jako bogat.

Grofica Tolstoj je zbog Sergeja Pugačeva ostavila tadašnjeg muža koji ju je obožavao. Ludo se zaljubila u Sergeja koji je podsjećao na njenu rodnu zemlju, a pri tome je bio brutalno bogat, ali njena bajka se ubrzo pretvorila u pa*ao. Sve je krenulo da se rarspada prije 7 godina. Ona je do tada živjela u luksuznom domu sa svoje troje djece.

 

“Imamo dva vozača, dve spremačice, englesku i rusku dadilju, kao i francusku učiteljicu koja s decom radi domaće zadatke. Preselili smo se ovde čim sam rodila prvu bebu, i kupili smo kuću”, ispričala je Aleksandra za BBC.

Ona se u to vrijeme bavila turizmom i bilajako uspješna u svom poslu, a suprug joj je bio bogati oligarh. Zbog njega je ostaviila bivšeg supruga Šamila Galimzjanova, a s kojim je bila u braku 6 godina. On je s druge strane bio siromašni Kozak kojeg je upoznala putujući prostorom Rusije, a iako ga je voljela, brak se raspao jer joj on nije mogao priuštiti život o kakvom je sanjala.

“Toliko sam se zaljubila u njega. Bilo je jako romantično, nikad nisam osetila takvu povezanost s nekim”, rekla je ona jednom.

Za godinu dana od upoznavanja rodila je prvo dijete i živjeli su na relaciji Moskva-London-Pariz. Imala je privatni avion, neograničena finansijska sredstva, a priznala je da u početku život s oligarhom nije mogao biti savršeniji.

“Dao bi mi svoju kreditnu karticu, a ja bih išla u šoping, mogla sam raditi šta god poželim”, hvalila se Aleksandra, a onda je sve krenulo nizbrdo. Naime, zbog političkih promena, njenom suprugu posao više nije cvetao u Rusiji. Nekad veoma bliski, Sergejev i Putinov odnos postao je hladan.

Sergej je u Rusiji imao nadimak “Pu*in0v bankar” jer je davao zajmove vladi kad god je to zatrebalo, a onda se desio ska*dal u kojem su pričali da je Sergej blizak sa mafijom. Protiv njega su pokrenute službene istrage, te je ovaj bogataš ubrzo pao na niske grane. Aleksandra je živjela u strahu, jer je uskoro počela da dobija prijetnje smr*u. Odbila je Sergejevu ponudu da pobjegnu u Francusku.

“Sergej je tada imao jednu od svojih eksplozivnih epizoda i fizički me je napao. Zaključao je decu u sobu, odvojio ih od mene, a naše pasoše je zaključao u svoj sef. Nešto je u meni puklo tog vikenda – znala sam da nismo sigurni”, ispričala je ona.

U proljeće 2016. je s djecom pobjegla od muža i nikada mu se više nije vratila. No, izgubila je i finansijsku sigurnost i sva sredstva. Sada živi s djecom u selu u Oksfordširu, a otac njene djece nije vidio nasljednike od 2016. Aleksandra je ponovno pokrenula svoj posao vezan za turizam i shvatila je da novac u životu ipak nije najbitniji – ali naučila je to na teži način.

Preporučujemo