Kum na vjenčanju sina Goce Božinovske, Marka Šijana i njegove izabranice Bojane Rodić bio je Nikola Buha, inače sin Novaka Buhe, starijeg brata prvog svjedoka-saradnika u Srbiji, Ljubiše Buhe Čumeta koji je odležao godinu dana kućnog pritvora zbog oružja. Čini se da ovom novopečenom mladženji, s kojim se već godinama unazad druži, ne smeta što mu kum nije cvijećka, i što iza sebe već ima policijski dosije.


Inače, Čumetov bratana priveden je 2017. godine, jer je kod njega tada pronađen pištolj za koji se ispostavilo da nema dozvolu.

– Njemu je policija tada tokom rutinske kontrole pronašla pištolj za koji nema dozvolu i tada je priznao krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Buha je priznao da je pištolj imao obrisan serijski broj – rekao je tada izvor za domaće medije.

UHAPŠEN NIKOLA BUHA! Čumetovom sinovcu NAŠLI PIŠTOLJ u kolima u kojima je bila i MAŠA TERZIĆ! - Informer

Nikola je odslužio svoju kaaznu, ali ipak nije prestao da pravi probleme, i da živi miran život, nego e nastavio da pravi skadale i probleme sa zakonom.

On je uhapšen početkom 2020. godine pod sumnjom da je sa rođakom Boškom Buhom, Čumetovim sinom, otimao novac od Surčinca A. S. (46). Braća su komšiju pozvala da izađe ispred kuće, pa ga je jedan čvrstim predmetom udario u glavu, nakon čega su mu pomogli da se podigne i iz torbice mu uzeli 500 evra. Potom su otišli do kola, gde su mu vratili 200 evra i rekli mu da ćuti, da ništa ne prijavljuje policiji, a onda su otišli.


Ipak,za ovo krivično djelo odgovarao je i osuđen samo Boško Buha. On je tada dobio 10 mjeseci kućnog pritvora, tokom kog je nosio nanogicu.

Podsjećanja radi Nikola je bio jedan od najveselijih svatova na vjenčanju koje je održano u nedelju u Surčinu i na svadbenom veselju u Jakovu. On je u porodičnu kuću Šijanovih došao među prvima, a upravo je sa njim Mirko i krenuo za Titel kako bi ispoštovao sve srpske običaje u tazbini i kupio mladu.