Prosti*ucija koja se još naziva i najstarijim zanatom, mijenja se i razvija u raličitim vremenima, pa i dan danas. Njene tehnke su se jako proomjenila, pa je prosti*ucija dogovrena telefenom sve češća pojava u današnje vrijeme. Tako se jedna Hrvatica odlučila baviti ovim poslom.

Prostitucija

Naime, tridesetjednogodišnja Patricija je u oglasniku pod rubrikom ” Bruneta 23″ urubrici lični kontakti reklamirala pružanje ovih zakonom zabranjenih usluga, i kao kontakt ostavila broj svog mobilnog telefona, dok je kao davaoc oglasa dala lažne podatke o muškoj osobi. Njen “potenijalni klijent” Juraj je u julu vidio taj oglas i odlučio da se javi , a ona mu je u svom zagrebačkom stanju ponudila “pružanje usluge 400 kuna ( oko 6 000 dinara) za pola sata, odnosno 600 kuna ( oko 9 000 dinara) za sat”.

Međutim situacija se zakomplikovala i nije joj išla na ruku. Naime, Juraj je bio dežurni policajac, koji je kako je rekao nakon Patricijine ponude “kada je utvrdio činjenično stanje i identifikovao se kao policajac” pozvao svog kolegu koji se nalazio u blizini. Ona je odmah privedena i saslušana u policijskoj upravi , aprotiv nje je podnešena i prekršajna prijava.

Prostitucija
Sudija za prekršaje je u prošli utorak odlučio da Patriciju osudi na 20 dana uslovnog zatvora i trajno oduzeo dva mobilna telefona koji bi mogli ponovo da se koriste za izvršenje istih prekšaja. Ova djevojka se nije pojavila na ročištu , niti se odazivala sudskim pozivima, a policija je nije pokušala naći ni nakon odlaska na više adresa.

Kako ih prepoznati: Koje se novčanice najčešće falsifikuju u Srbiji? - Biz  - B92.net
Možda bi bilo nerealno i previše optimistično očekivati da će ona dobiti novi mobilni telefon i sama odlučiti kontaktirati sud i policiju, čini se realnijim daće nakon toga sve prestati da obavlja kriminalne radnje kojim se do sad bavila.

Preporučujemo