Prepustite se neodoljivom užitku kremaste ledene torte ukrašene nevjerojatno hrskavom glazurom, a sve je napravljeno od samo četiri jednostavna sastojka.

Sastojci:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je 900 ml mlijeka, žlica želatine, 500 g čokolade (od toga 200 g crne čokolade, a 300 g sitnih lješnjaka), kao i tri žlice ulja.

priprema:
Započnite dodavanjem želatine u mlijeko i ostavite ga da se zagrije. Kad se zagrije, umiješajte čokoladu, miješajte dok se potpuno ne otopi. Nakon što smjesa dosegne točku vrenja, ostavite da vrije još 3 minute. Zatim smjesu prebacite u vatrostalnu posudu dimenzija cca 26x12x10 cm ili sličnu. Dobivenu smjesu ulijte u posudu i stavite je u hladnjak na 2 sata ili u zamrzivač na 1 sat. U međuvremenu sjediniti čokoladu i lješnjake sa uljem, zajedno ih otopiti. Nakon što se otopi, prelijte smjesu preko kolača i stavite u hladnjak na 15 minuta da se postigne čvrsta konzistencija.

BONUS

Da li je za budžet od cca 300 dinara moguće samostalno iskoreniti žižak? Kako možete otkriti prisutnost žižaka u vašem parketu prije nego što to postane veliki problem? Koji su materijali i oprema potrebni za zadatak? U kojem trenutku trebate potražiti pomoć stručnjaka?

Najezda žižaka u vašem parketu nije samo puki kozmetički problem. Ovi insekti polažu svoje ličinke u drvo, koje zatim nastavljaju konzumirati drvnu masu, uzrokujući značajne štete. Prvi pokazatelj prisutnosti žiška je poseban zvuk – zvuk grebanja koji podsjeća na nečije pedantno struganje drva iglom. Ovaj nedvojbeni slušni znak služi kao početni znak upozorenja da je vaš parket zaražen žižacima i potiče na potrebu hitnog djelovanja.

Nakon što se žižak neko vrijeme ne uznemirava, prvi pokazatelj njegove prisutnosti bit će pojava male gomile fine drvene prašine. Ovaj vizualni znak služi kao jasan pokazatelj da je žižak aktivan. Ako se ovaj problem zanemari, pažljiviji pregled zahvaćenog područja pokazat će da su lamele parketa u početku u dobrom stanju. No, blagim tapkanjem brzo ćete otkriti da je drvo šuplje, jer je žižak potpuno proždrao cijelu masu drva, uključujući i lak. U tim područjima površina parketa sastoji se samo od osjetljivog sloja drva i laka, kroz koji se lako probija odvijač ili bilo koji oštri predmet.
I

Preporučujemo