U nastavku današnjeg članka pišemo o jednom trenutno najaktuelnijem čoveku a to je predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je pre 3 meseca započeo specijalnu vojnu akciju na teritoriji Ukrajine, gde je poginulo više civila iako je rekao da njih neće dirati. Navodno je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno preživeo pokušaj atentna i zbog toga je okružen elitnoim timom snajperista, piše britanski portal San.

Također, ovaj list prenosi nepotrvđene navode da se atak na život šefa Kremlja dogodio na početku ovogodišnjeg rata ukrajini, iako su detalji obelodanjeni tek pre nekoliko. Naime, načelnik Glavne obaveštajen službe Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov je rekao da je došlo do neuspeš nog pokušaja ubistva ruskog lidera. Tako je on za portal Ukrajinska pravda ispričao da je putin napadnut. “Čak je i napadnut, kako kažu, od strane predstavnika Kavkaza ne tako davno. Ovo nije javna informacija. Apsolutno neuspešan pokušaj, ali se zaista desio… Bilo je to pre otprilike dva meseca” rekao je on, dodajući da taj navodni incident nije stekao publicitet.

Niko nije jasno ko stoji iza navodno napada niti gde se on dogodio. Kako piše porta San, za Putina se priča da se toliko plaši novogo pokušaja atentata da se okružio snajperistima i smatra da se svuda putuje sa njima. Ono što ej od ranije poznato glasine da posotji i tim ljudi koji proba njegovu hranu pre nego što je on proba, jer je u strahu da ne bude otrovan. U zapadnim medijima se pisalo da je naručio posebnerukavice kako bi zaštito kožu na šakam od kontakta sa smrtonosnim supstancama.