Sa svojim obilnim sadržajem vitamina C, rajčice se mogu održati svježima izvanredno dugo do dva tjedna, baš kao i svako drugo voće ili povrće koje je idealno konzumirati svježe.

Kuhinje Španjolske, Portugala, Italije i Francuske uvelike se oslanjaju na rajčice kao osnovni sastojak, pa je gotovo nemoguće zamisliti pripremu mnogih jela bez njihovog uključivanja.

Rajčice posjeduju obilje esencijalnih nutrijenata, posebice antioksidansa i vitamina A, E i C. Živopisna crvena nijansa rajčica pripisuje se prisutnosti likopena. Unatoč tome, kako bi se povećala njihova dugovječnost, ključno je razumjeti ispravne tehnike skladištenja rajčica.

Za optimalne rezultate preporučljivo je pustiti rajčicu da potpuno sazri prije pripreme. Ako rajčica još nije zrela, preporuča se čuvati je nekoliko dana dok ne postigne željenu razinu zrelosti. Nakon što sazriju, rajčice se svježe mogu čuvati u hladnjaku otprilike dva tjedna.

Krstarica navodi da je rajčice moguće čuvati u hladnjaku, ali je ključno uzeti u obzir njihovu razinu zrelosti. Hlađenje zaustavlja proces zrenja, tako da ako je rajčica nezrela kad se stavi u hladnjak, ostat će nezrela. No, ako ste kupili prezrele rajčice, preporučljivo ih je čuvati u hladnjaku kako biste usporili kvarenje.

Sačuvajte svoje zrele rajčice: način zamrzavanja i pohranjivanja za kasniju upotrebu

Ako se nađete u izobilju zrelih rajčica koje nećete moći odmah pojesti, postoji jednostavna tehnika da ih osušite i zamrznete za buduću upotrebu. Započnite s uklanjanjem peteljki i stavljanjem rajčica u posudu ili vrećicu za zamrzavanje. Nakon što se smrznute rajčice poželite uživati ​​u njima, samo ih potopite u zdjelu s mlakom vodom. Nakon nekoliko minuta namakanja, kora će bez napora skliznuti. Ove rajčice posebno su idealne za kuhana jela jer se mogu pretvoriti u ukusan umak

Preporučujemo