Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj veoma je zabrinut za život svog prijatelja i nekadašnjeg haškog saborca bivšeg generala VRS Ratka Mladića koga, kaže, ovih dana u*ijaju u holandskom kazamatu.

– Mladić je ozbiljno bolestan, treba mu odgovarajuća nega, terapija, lekarski nadzor i pomoć, a oni su ga strpali u zatvorsku bolnicu. Ta bolnica u stvari je jedan bunker, bio sam tamo više puta, sobe nemaju trunku svetlosti! On je sam zatvoren unutra, bela dana ne može da vidi ni na momenat, a ispred vrata mu stoji stražar. Ali haški zlotvori to namerno rade, žele da ga tako bolesnog bace u depresiju, izlude i ubiju! Srećom, general još uvek ima snažnu volju i želju za životom i bori se koliko može – navodi Šešelj za Alo! ističući da Mladić ima puno pravo na posetu svojih lekara na čemu njegov sin Darko već mesecima insistira. – U Hagu za to naravno neće ni da čuju, a kamoli dozvole jer bi za njih najbolje bilo da Mladić što pre umre, žele da ga se otarase što pre, ne treba on njima više živ – zaključuje Šešelj.


Inače, podsjećanja radu, sin Ratka Mladića, Darko je prošle sedmice izjavio da je zdrvastveno stanjen njeovog oca trenutno toliko loše da on skoro više nikako ne može da govori, niti da se kreće. Dovoljno loše stanje zbog svih zdrvstvenih potešoća se dodatno pogrošalo prije desetak dana usred upale pluća, vode u plučima i problema sa srcem.

– Nama su usmeno rekli da ima upalu pluća, vodu u plućima i srčane tegobe – rekao je Darko za medije.

Teme: "Ratko Mladić" - siol.net
On je također prenio i da su iz Hagga djelimično dobili njegovu zdravstven dokumentaciju i da čekaju dopunu.

– Mi ćemo da pošaljemo biografije našeg lekarskog tima i da tražimo termin kada će naš tim lekara moći da ga pregleda – rekao je Darko Mladić, međutim, odgovor Haga je izostao.

SIN RATKA MLADIĆA POTVRDIO: UMRO JE GENERAL RATKO MLADIĆ - YouTube

Bivši komandant Vojske Republike Srpske u Hagu je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog optužbi da je počinio ra*ne zl0*ine za vreme rata u BiH. Sve vreme od hapšenja 2011. godine nalazi se u pritvoru u Sheveningenu.