U našoj regiji verovatno ne postoji odrasla osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu serije Srećni ljudi koji je pored Bolje života jedna od najgledanijih svih vremean na našim prostorima širom Balkana. U toj seriji je čuvenu ulogu Popare glumio Zoran Rankić a mnoge njegove replike su postale kultne i koriste se i dan danas.

Zoran je preminuo u svojoj 84 godini a pored toga što je bio glumac ovaj čovek koji je rođen u Derventi je bio i satričar, pesnik i pisac. Počeo je da se bavi glumom u Narodnom pozorištu u Sarajevu 1951 godine a nakon toga je 1960 godine u Jugoslovenskog dramsko pozorište u kojem je bio sve do 1996 godine.

Ali, kada je u pitanju TV i film tu se ostvario 26 uloga a jedna od poznatijih je ona u seriji Poslednji čin u kojoj je glumio Nikolu Kalabića. Poslednih godinu svog života Zoran se više posvetio pisanu z akoje je uvek isticao da jee njegova druga ljubav nakon glume. Tada je u jednom razgovru rekao da je napisao i objavio 16 knjiga što nije bilo poznato u javnosti. On će ostati upamćen i po toome što je pobegao sa vlastitog ispraća koje su za njega pripremile kolege iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Dok je održan oproštajni govor on je pobegao tako što je iskočio kroz prozor šminekernice pa je posle objansio da je to učinio jer nije želepo da sluša hvalospeve. Glumac je umro sam i ogorčen jer mu nakon serije Srećni ljuid nije ponuđena nijedna nova uloga. Na njegovu sahrnau od glumaca je došlo samo Ljlajna Lašić i Vlasta Velisavljević.