U zadnjih već nekoliko godina imat ćemo priliku da Milana Stankovića prije sretnem u manastiru nego u TW emisijama ili na nastupima. Iz samo njemu poznatih razloga dugo već nigdje ne nastupa, niti je aktivan na javnoj sceni, koja mu po svemu sudeći ni ne fali toliko, budući da je mir i sreću pronašao u vjeri i pravoslavlju.


Ovog nekada omiljenog pjevača nježnijeg pola rijetko ko bi danas prepoznao na ulici, budući da je do neprepoznatljivosti odlučio da  promjeni svoj “lični opis”, iako je zbog svog posebnog, nekada i ekstravagantnog imidža plijenio pažnju na svakom koraku i bio miljenik djevojčica i tinejdžerica. Naime, on danas nosi široku, jednostavnu i neupadljivu odjeću, najčešće tamnih boja, te se znatno udebljao i pustio kosu i bradu.

 

Prije izvjesnog vremena, Milan je u jednom od svojih posljednjih intervjua za domaće medije odlučio da  progovori o vjeri.

Sjećate se Milana Stankovića? Prije 12 godina predstavljao je Srbiju na  Eurosongu, a od tada se potpuno promijenio!

– Kršten sam još kao beba da bih preživeo, a preživeo sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali, u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi i nemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez Logosa božjeg život nema života niti smisla. To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo – rekao je tada Milan.