U ponedeljak je tragično preminuli Matej Periš (27) sahranjen u svom rodnom mestu Splitu, nakon što je posle petomesečne potrage za njegovim telom, a on je pronađen u reci Dunav u Beogradu. Od njega se oprostila i njegova devojka Sanja, koja je zajedno sa njegovom porodicom dala čitulju mladiću, koji je 31. decembra prošle godine se udavio u reci Savi, kada je izašao iz kluba Gotik koji se nalazi u Beton hali, gde je bio sa društvom.

Ona je u čitulji napisala sledeće: “Tiho u boli u krugu porodice i prijatelja ispratili smo telo našeg Mateja dana 23. maja na groblju Lovrinac. Počivaj u miru božjem, naš plavi anđele”, a započela ju je na sledeći način: “A glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj ljubljeni! U tebi mi sva milina.” Ona je još ranije rekla da joj je nekoliko sati pre nestanka, poslao nekoliko video snimaka iz Beograda na kojem se viidi kako uživa sa svojim prijateljima. Da podsetimo, nakon što je sahranjen, Matejevi prijatelji i kolege su organizovali u centru Splita špalir brodica, gde su mu sa sirenama, bakljama i svetlosnim signalima odali počast.

Također, tog istog dana je grupa građana iz Beograda poslednji put se oprostila od Mateja kod restorana Savanova gde je kobne noći upao u reku. Oni su upalili sveće i u reku Savu su bacili balone kao i bele ruže za mateja. Nakon sahrane Matejev otac Nenad Periš je još jednom prilikom svima se zahvalio na ljubavi i velikoj podršci“Bog mi je dao da ga nađem i da ga sahranim. Njegovo srce prestalo je da kuca. Rana mi je sve veća i veća, kao i tuga. Srešćemo se on i ja”, ovako je rekao Nenad Periš.