Slobodno možemo reći da se celi region ujedinio nakon što je pre nove godine nestao mladić iz splita Matej Periš , svi su molili da on bude pronađen živ i zdrav, i da se napokon vrati svojoj porodici u Split. Podsetimo, Matej Periš je sa svojih pet prijatelja doša u Beograd na doček Nove godine u noći sa 30. na 31. decembar on je napustio klub gotik, bez jakne i po rečima njegovih prijatelja nikome nije rekao gde je otišao.

Tako je na snicima kamera uočeno da je jedno vreme trčao po okolnim ulicama a onda se se stepenicama spustio do reke Save, i tada mu se izgubio svaki mogući trag. Prošle srede je u Dunavu pronađeno njegovo telo nakon pet meseci potrage, njegovo je telo bilo u fazi raspadanaj ali se odmah znalao da je u pitanju Matej na osnovu njegove odeće koju je imao tog dana kada je nestao, posle je potvrđeno i DNK analizom.

Postoji jako puno misterija koje prate ovaj celi slučaj, više javno tužilaštvo je naredilo da se uradfe i toksikološke analize u Institutu za sudsku medicinu da bi se utvrdilo da je on bio pod uticajem nekih od narkotika o čemu se uveliko špekulisalo.

Takođe, uzet je uzorak a na rezulatu bi moflo da se čeka i semdica a jedan izvor je za medije rekao da se može na osnovu uzorka koji je uzet iz želuca ili krvi eventualno utvrditi da li je on uzima neke nedozvoljene supstance te kobnme noći ali i da je uzimanje uzorka koji je pogodina za analizu otežan jer je telo jako dugo bilo u vodi i nađeno je u fazi raspadanja pa su i tragovi koji se mogu naći slabiji. Ako se ipak budu mogli koristiti uzorci i uraditi analiza bar jedna od misterija koje prate smrt mladića Periša će biti rešena.