Danas nešto malo poslije podne su do nas stigle nimalo lijepe vijesti. Naime, trudnica (31) iz sela Bresnica, kod Čačka se iz još nepoznatih razloga polila benzinom i zapalila. Ona je prije nešto više od sat vremena stigla u UKC Kragujevac i nije životno ugrožena. To je za dmaće medije potvrdio prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekoligiju i akušerstvo UKC Kragujevac.

prof.dr Aleksandra Dimitrijević

– Trudnica je trenutno u dobrom opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora prevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Nemamo dokumentaciju o prethodnim pregledima iz aktuelne trudnoće, tako da procenu gestacije ne možemo baš precizno da izvršimo. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da se radi o terminskoj trudnoći, tj. da je u devetom mesecu – kaže za Kurir prof. Dimitrijević.

Doktorica Dimitrijević je dodala da trudnica koja je u devetom mjesecu trudnoće, ima opekotine i zbog toga je odmah konsultovan i plastični hirurg.

NAJNOVIJE INFORMACIJE O TRUDNICI KOJA SE ZAPALILA Dr Dimitrijević: Opekotine na 12% tela, EVO DA LI ĆE BITI PREVREMENOG POROĐAJA
– Procena je da je zahvaćenosti tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga. Trenutno čekamo psihijatra da dođe u konsuiltaciju, za sada nemamo procenu njenog psihičkog sttanja – navodi prof. dr Dimitrijević i dodala da nemaju dokumentaciju o njenim trudnoćama od ranije, već samo znaju da je ovo četvrta trudnoća po redu.

Trudnica se zapalila u selu u okolini Čačka, a inače je njeno prebivalište prijavljeno u Vrnjačkoj Banji.

TIP.ba | Horor u Srbiji: Trudnica u devetom mesecu se polila benzinom i  zapalila
Još nije poznat razlog zbog kojeg bi ova trudnica mogla da ovo uradi, ali ostaje da vidimo šta će istraga pokazati.