Za danas ponovno se bavimo zdravljem našeg organizma.Svima je poznato koliko je čuvarkuća efikasna kod raznih kožnih oboljenja i problema kada se koristi spolja, ali je i jako efikasna i kada se jede, a to znaju i naši stari preci. Osim toga što je ona jako dobra za imunitet, njeni sveži izgnječeni listovi ili sveže ceđeni sok blagotvorno deluje na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, pege od sunca, kao i na bolna mesta koja su izazvana giihtom i ubodom insekata.

Ali, evo šta se dešava ako pojedemo jedan lista ove biljke. Čuvarkuća se pokazala baš delotvornom kada se kombinuje sa medom, za jačanje imuniteta, cista, smetnji u varenju, a posebno je dobra kod zatvora. Tako da svi ljudi koji žive u skladu sa prirodom upoznati sa njenim lekovitim svojstvima i najčešće imaju naviku i konzumiraju je baš ovako kako smo i rekli.

U nastavku ovog teksta vam donosimo recept kako da na najbolji način konzumirate čuvarkuću. Potrebno vam je 300 g iseckanih svežih listova domaćice pomešati sa 500 g meda, pa prebaciti u teglu, poklopiti, umotati u foliju i držati u frižideru. Svako jutro uzimajte po kašiku, pola sata pre kafe i doručka, a preporučljivo je da ne jedete i ne pijete ništa posle ovog eliksira. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče eliminaciju toksina iz tela, a naravno kao i kod svih alternativnih lekova, pre upotrebe voditi računa da se konsultujte se sa lekarom. Pokušajte i vi sa ovim receptom, pa nam javite vaše rezultate u komentar ispod ovog teksta.