Svi oni koji su se ovih dana uputili u prodavnicu da kupe šećer kako bi napravili slatko ili džem od jagoda, su se sigurno iznadili kada su videli da je vrlo teško naći šećer u pakovanju od jedan kilgotram a poseban apsurd je taj da je onaj pakovan u vrćema i koji sadrži ogromnu količinu i dosta je skuplji nego kada se kupuje po kilogramu.

Bojan Stanić koji trenutno radi u Privrednoj komori srbije je rekao da nije u pitanju nestašica šećera i da toga sigurno neće doći ali da će uskoro doći do poskupljenja. Kako javljaju građani, šećera nema u većini graodva u Srbiji a u Beogradu se on može pronaći u pakovanju od kilogram u nekim malim radnjama na periferiji.

U jednom dobro opremljenom marketu koji se nalazi na Karaburmi šećera ima ali jako male količne a razlog je to po rečima poslovođe što dobavljači ne dozvoljavaju veće porudžbine. Također, novinari su stupilo u kontakt sa dva velika trgovačka lanca za komentar đšto su oni odbili pa su rekkli da je sve u rukama dobavljača. Petros Gemintzis koji je direktor fabrike šećera u Crvenki j e rekao da oni imaju šećer u količinama dovoljnmim do kraja meseca avgusta i da su do sada isporučivali količine koje su zaključene ugovorima.

Također, kada je u pitanju izvoz tvrdi da se tu radi o ograničenim količinama iako je i u celoms vetu došlo do povećanaj potražnje ove namirnice. Prema mišljenju analitičara Milana Prostrana odmah je potrebno da se reaguje iz robnih rezervi ili omogućiti slobodo formiranje cena jer šećer ne spada u najvažnije životne namirncie,. Koje je vaše mišljenje o ovomeŽ?