Zdravko Čolić jedan je od najpoznatijih pjevača u regionu, bosanskohercegovačka pop zvijezda važila je za najpoželjnijeg muškarca svojevremeno a njegovu suprugu Aleksandru rijetko smo mogli vidjeti, veoma vješto su izbjegavali budno oko medija i držali su do svoje privatnosti.

Njihov brak je započeo dosta kasno pa se tako za Čolu smatralo da će ostati neženja do kraja života, međutim to nije bilo tako, upoznao je Aleksandru i sa njom uplovio u bračne vode u kojima je već dvije decenije te je dobio dvije ćerke, Unu i Laru koje su sada već odrasle djevojke. Jedan od razloga zbog kojeg se njegova supruga Aleksandra ne želi pojavljivati u javnosti vjerovatno jeste i incident koji se jednom desio na Čolinom koncertu.

“Puno sam toga prošao i doživio u životu. Jednom je moju suprugu obožavateljica napala nožem i posjekla joj lice. Sandra se izmaknula, ali ju je ova malo zakačila, srećom bez većih posljedica. Bilo je to davno, ali ja se i dan danas sjećam. Supruga nije imala drugih većih neugodnosti, jer se ne eksponira, nije takav tip, a mislim da žena i djeca trebaju biti daleko od očiju javnosti” – kazao je Čola povodom ne eksponiranja Aleksandre.

Čola ističe koliko mu znači Aleksandra u životu i naglašava da mu je najveća podrška koju može imati, upoznali su se u Makarskoj gdje su se probudili njihovi osjećaji koji traju i dan danas.

“Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj. Aleksandra je studirala u Beogradu pa smo nastavili da se viđamo, a s vremenom smo počeli vezu. Osvojila me je svojom jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine moje brige” – kazao je Čola.

Preporučujemo