Na jučerašnjoj službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, koja se odigrala poslije cermonije u Vestminsterskoj opatiji, dogodio se susret braće prinčeva Vilijama i Harija koji je nešto rekao starijem bratu. Čitač sa usana je sada otkrio je šta je to mlađi princ imao da kaže.

Sahrana Elizabete II: Ko dolazi, a ko nije dobrodošao | Kraljica Elizabeta II Vijesti | Al Jazeera

Dok je princ Vilijam stajao na ulazu u prvi red, njegov brat, princ Hari ga je upitao: “Da prođemo prvi?”. Vilijam je pogledao svog brata i samo klimnuo glavom, prije nego što je supruzi, princezi od Velsa, rekao: „Pusti ih da prođu prvi”. Kejt je odgovorila: “U redu”, a onda su Hari i Megan prošli pored nje, princa Džordža i princeze Šarlot i zauzeli svoja mjesta. Prilično šturo, zar ne? Vilijam je na pitanje brata odgovorio klimanjem glave. A onda je kao šlag na tortu uslijedilo “u redu” Kejt Midlton.

Ipak, za mnoge oči koje su bile uprte u njih je i to bilo dovoljno pored turbulencija u odnosu prinčeva i činjenice da su u subotu uvečer sa bdijenja u Vestminster holu otišli odvojeno. “Dobro je što uopšte komuniciraju”, moglo se čuti nakon što je objavljen video susreta iz Vindzora.

Kako će izgledati sahrana kraljice Elizabete?

Dobro je i to što su Megan, Hari, Kejt i Vilijam sjedili u istom redu. Dobro je i što su hodali jedan pored drugog na sahrani kraljice. I sada se jedva čeka nastavak, da se vidi šta se dogoditi poslije dana žalosti u Britaniji, 26. septembra. Da li će primirje započeto prije desetak dana u Balmoralu, gdje su braća zajedno sa suprugama pozdravljala okupljene građane imati duži rok trajanja?

Preporučujemo