Crni oblaci su se ovih dana nadvili nad domom i porodicom Gorana Bregovića.

Poznati kantautor Goran Bbregvić inače je prepoznatljiv po svom talenttu, ali i pozitivnom duhu koji ga ne napušta ni u najtežim situacijama. Nažalost niko od nas neke stvari nek stvari i bolne trenutke u životu ne može spriječiti pa tako ni on. Bolni trenuci su sve češći u domu ovog muzičara, koji se jako često putem društvenih mreža oprašta od prijatelja, koji obilježili njegovu karijeru, kao i život.

Baš nedavno jedan od najdražih saradnika talentovanog Sarajlije nas je napustio, a tuga Gorana Bregovića zbog toga je ogromna. Zbog sm*ti prijatelja, bubnjara, aranžera i člana “Orkestra za svadbe i sahrane” Dušana Vesića Brega je neutješan, ipak uprkos velikom bolu smogao je snage da tužnu vijest podjeli sa svojim pratiocima na “Facebooku”.

Kako je Goran Bregović razljutio Talijane? - tportal
– Vijest da je naš dugogodišnji saradnik Dušan Vasić pre*inuo sve nas je zatekla. Neka naš Dule počiva u miru i neka ga anđeli čuvaju. Iskreno saučešće porodici, mnogo nam je žao. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru. Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane – napisao je Bregović u objavi i sve ganuo riječima koje tjeraju suze na oči.

Tuga Gorana Bregovića pomenutim povodom, po mišljenju mnogih, dugo će ostati u srcu muzičara, koji svoje saradnike voli kao članove porodice i najbližu rodbinu. Inače od Dušana se oprostio i njegov prijatelj, također iz svijeta muzike, Tonči Huljić, kojeg je jako pogodila ova vijest. Dušan je inače bio poznai tekstopisac koji je pisao hitove za mnoge muzičke zvijezde.