U nastavku današnjeg članka donosimo jednu priču žene iz Australije koja se bori za život nakon što joj je dijagnostikovan rak koji je uzrokovan trudnoćom, koji je toliko redak da su medicinske sestre morale da ga potraže na Guglu.

U pitanju je Darlin Linč i njene partner Najdžel Bermingem koji su dobili svoje prvo dete Kilijana još u decembru 2021. godine ali su dobili samo 10 nedelja uživanja u roditeljstvu pre nego što je Darlih hitno primljena u bolnicu sa masivnim krvarenjem. Žena je tamo bila u šoku od saznanja da je pretrpela moralnu trudnoću, nekancerogeni tu mor koji se razvija u materici kao rezultat neodržive trudnoće. Lekari nisu bili sigurni da li se ovo formiralo iz dela placente ili je njeno novorođenče možda imalo biznanca koji se nije mogao u potpunosti da razvije.

Kada je prvobitno bila obaveštena da je tumor prekancerozan, socijalna radnica Darlin koja sada živi u Melburnu, otrkila je da se zapravo bori protiv retkog oblika ra ka koji se zove horiokarcinom, koji pogađa samo jednu od 160.000 trudnoća.

“Kada mi je prvi put postavljena dijagnoza bilo je teško, ali nisam imala vremena da razmišljam o tome. Otišla sam u bolnicu u ponedeljak i do petka sam dobila dijagnozu. Počela sam sa lečenjem u subotu. Kada je onkolog rekao da je u pitanju rak, bili smo uznemireni, moj partner je verovatno bio mnogo više uznemiren od mene, jer sam već bila nekako spremna. Mislim da sam u svojoj glavi već mislila da je rak, pa sam razmišljala šta dalje”, rekla je ona za Miror. Ostatak čitajte ovde.