Svi jako dobro znamo da prema medicini i nekim drugim naukama da su ljudska tela takva kakva jestu, a naročito prema anatomiji, zna se desiti neka čuda prirode koja nas uvek uvere u suprutno i pokažu kako je priroda zaista svemoguća i da se svakakve neubičajene stvari mogu desiti a da opet sve bude kako treba.

Tako u skladu sa ovim dana donosimo priču jedne simpatične gospođe po imenu Rose Marie Bentley koja je preminula u devedeset i devetoj godini žviota, a to je brojka kojom se retko ko može pohvaliti. Vodila je zdrav život, plivala je stalno othranila je čak petero dece i doživela je duboku starost. Rose Marie je uvek bila vesela i zdrava a na kraju svog puta je odlučila da telo donira doktorima kako bi ga mogli iskoristiti za dalja medicinska istraživanja. Kad su otvorili njeno telo na Univerzitetu za zdravlje i nauku u Oregonu, saznali su nešto jako fascinantno o Rose MArie.

Ovo je starici naime svi organi bili spremštani po telu, tj. nisu bili smešteni gde inače budu. Ovo se u medicini zove situs inversus i redak je poremećaj, ali ni najmanje ne smeta osobi koja se rodi takva. Doktor i istraživač Cam Wakler je objasnio ovo i istako da je kod Rose Marie srce ipak bilo na levoj strani.

Pored ovoga, Rose Marie se nije imala na šta požaliti jer nije patila od nekih bolova i poremećaja te se aktivno bavila plivanjem i drugim životnim aktivnostima, što ukazuje na to da je situs inversus još jedno divno čudo prirode. Koje je vaše mišljenje o ovome?