Naš poznati pjevač Aca Lukas upu*an je 20099. godine ispred njegovog stana na Novom Beogradu, u Gandijevoj ulici, gdje je živio a tada je nepoznati napadač pobjegao sa mjesta zlo*ina. Vatrenim oružjem Aca je zadobio me*ak u butinu, odmah potom Lukas je prevezen u Urgentni centar i tada su doktori odradili svoj dio posla.

 

Kako su domaći mediji tada pisalu, on je te noći izašao ispred zgrade u Gandijevoj ulici, sa namjerom da uđe u svoje auto. Ipak, kod garaže ga je sačekao napadač u crnoj jakni sa kapuljačom i tamnim pantalonama. Kada ga je pjevač uočio, napadač je odmah izukao pi*tolj i ispalio hi*ac, a onda u Acinu desnu bu*inu. . Lukas je tad pao na asfalt, a napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu. Aca je uspio da se dovuče do svog stana kako bi mogao da pozove nadležne organe.

– Primetio sam da se oko zgrade “muva” neki muškarac u crnoj jakni sa kapuljačom i uplašio sam se da će mi ukrasti automobil. Neko vreme sam motrio na njega, ali pošto nije preduzimao ništa, otišao sam kući, misleći da možda nekog čeka – kaže jedan od stanara zgrade ispred koje se desio napad.

S obzirom da je Lukasova noga uslijed prostrijelne ra*e obilno kr*arila, za njim je ostao u hodniku kr*av trag. Jedan od njegovih komšija je čuo pu*njeve i izašao ispred zgrade, kada je primjetio kr*av trag koji vodi do stana četiri.

– Pokucao sam na vrata i zatekao Acu teško povređenog. Bio je uplašen. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć – priča komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Ljekari Hitne pomoći su mu odmah pružili prvu pomoć i prevezli ga u Urgentni centar.

– Pevač je zadobio prostrelnu ranu desne butine koja je previjena i očekuje se brz oporavak. Pregledali su ga i vaskularni hirurg i ortoped i utvrdili da je metak na svu sreću promašio i kost i krvne sudove, a od oporavka zavisi kada će biti pušten iz bolnice – rekao je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra.

Oglasi - Advertisement