Kako ste i sami mogli da zaključite u nastavku vam donosimo jednu nevjerovatnu priču, a vjerujemo da kada ste pročitali naslov, da vam je tako nešto djelovalo nemoguće, te da je u pitanju neka šala. Međutim, nije, jer priča ovog čovjeka sve je ostavila bez teksta, a evo o čemu se radi. Naime, on je do prije samo nekoliko mjeseci bio nezaposlen čovjek i nije imao nikakva primanja.

Ali onda se desio veliki preokret, on je dobio posao u administraciji jedne građevinske firme. Svoju priču ovaj Beograđanin započeo je tako što je rekao da je on počeo da radi u septembru mjesecu, i da mu je plata 42 hiljade dinara, te da je prima iz dva dijela. Zatim je rekao i to kako je on iznos od 1000 eura uspio da skupi za tako kratko vrijeme sve zahvaljujući njegovim roditeljima, a dodao je i to da on smatra da su štedljiv način života kao i brojni trikovi kojima se on služi značajno doprinijeli tome da on stigne do oce sume.

Ovaj mladić rekao je i ovo: “Čim dobijem platu, više od polovine odmah zamenim u evre. Od svake dosadašnje zarade, odmah sam kupovao po 200 evra. Taj novac stavim u kovertu i zaboravim na njega”, a onda je dodao i to da je za štednju jedna od najvažnijih osobina stroga disciplina. Pored koverte u kojoj čuva evre, ima još dvije u kojima gomila novac, pa je rekao: “Imam kovertu u kojoj čuvam novčanice od 1.000 i 2.000 dinara. Odatle uzimam novac potreban za dnevne troškove. Međutim, kako rasitnim “hiljadarku”, na kraju dana otvaram novčanik i novčanice od 10, 20 i 50 dinara stavljam u drugu kovertu i njih štedim. Iznenadili biste se koliko od tih sitnih para ustvari skupite na kraju meseca”, rekao je on. Ostatak teksta pročitajte ovde.