Današnji dan započinjemo sa jednom zanimljivom, ali itekako i korisnim temom. Inače, ljude je još pre zanimaju životinje, razne vrste i sve ono što je povezano upravo sa njima, a iako smatramo da dosta toga znamo o životinjama,, činjenica je d aipak nismo sve naučile. Svesni smo da na svetu postoje jako opasne i smrtonosne životinje, kojih se ljudi itekako plaše, a među njima svakako se nalaze i zmije, a verujemo da ne postoji osoba koja ih se plaši ili ako postoji njih je sigurno u manjini velikoj.

U poslednjih nekoliko godina možemo da kažemo da su se zmije dosta opustile pa nisu retke situacije da ih vidimo i negde u urbanim delovima, a ukoliko živite negde u selu ili blizu šume, onda će vam proleće koje nam je došlo, sa sobom doneti sigurno i zmije. Jako je malo onih koji znaju da kako da se spase ovih nimalo ugodnih poseta, a mi vam u nastavku donosimo neki od saveta koje su dali stručnjaci, koji tvrde da su oni itekako dobri protiv zmijha, oni se njih plaše, pa ako uradite nešto od toga, one vam sigurno neće prići niti će doći u vaše dvorište.

Radi se o tome da su stručnjaci preporučili miris naftalina kao jedno od sredstava sa kojim se može zaštiti okoline dvorišta, ali i kuće od poseta ovih životinja. Sve ono što treba da uradite jeste da jednu plastičnu flašu, koju treba da rasiječete a onda sa njom da pokrijete naftalina koji je izgnut iznad zemlje, da ga kiša ne bi mogla da sapere. Kako stručnjaci inače kažu, zmije su životinje koje na velikoj udaljenosti osete miris naftalina, i tu uopšte ne dolaze niti se gde u okolini zadržavaju. Pišite nam da li vam je ovo bilo od koristi, pišite nam u komentar vaša mišljenja?