Kada je u pitanju ova godina proleće je jako brzo pokucalo na vrata, možda ako ste primetili u poslednjih sedam dana imamo prave letnje temperature, što svakako nije normalna stvar za kraj maja meseca. Pa samim time, priroda se puno pre probudila, nego što je to bilo u planu, a sa njima i životinjsko carstvo koje je sigurno planulo ove godine.

Tako da svi oni koji žive na selima, ili na graničnim delovima gradova, primetili su da piuno više zmija ima nego što je to slučaj do sada bio. Zato je jako neugodno kada u svome dvorištu vidite nekog napassnnika a još ako na sve to imate i decu i onda to nije nimalo neugodna situacija. U poslednje dve godine zmije su toliko postale slobodne, da jednostavno znaju ljudima ulaziti i u stanove i u kuće.

Veliki broj ljudi se plaši zmija, pa kada ih viidi odmah se uspanići, ali jednostavno retko ko zna da normalno reaguje kada vidi zmiju, koja je u stvari i više nego bezopasna jer ona nikada neće prva da napdne, jednostavno ona ima potrebu da se brani ako oseti da je ugrožena, a to se uglavnom desi kada slućajno nagazite na nju. Tako vam mi u nastavku donosimo nekoliko saveta, kako se na bezbolan način da rešite zmije iz dvorišta.

Ono što je bitno znati jeste da zmija ima svog prirodnog neprijatelja, a to je jež i zato ako imate ježa u dvorištu, nikako ga nemoijte teriti, jer ćete er ćete biti sigurni od zmija. Dok je drugi trik, taj da iskružite plastičnu flašu i unutra malo napete benzina ili nafte, i na taj način ćete bitti sigurni od zmija, koje definitivno ne vole miris benzina.