U celom svetu pre 24 godine je bila najgledanija španska serija Zlobnica a glavnu ulogu u toj seriji je bila Gabrijena Spanić koju dobro pamt starije generacije jer je ova jedna od prvih serija koje su posle zaludele Balkna i mnoge domaćice držale prikovanim za TV ekrane.

Njen otac je rođen u Hrvatskoj a majak joj je iz Venecuele gde je porodica i živela. Također, ona ima i sestru blizankinju a obje su u mladosti bile manekenke. Iako ej Gabrijela upislaa fakultet psihologije ona je shvatila i da želi da se bavi glumom a pošto je bila i misica jako je brzo dobila svoju prvu ulogu.

Ona se 2007 godine iz Venecuele preselila u Meksiko jer po njenim rečima u rodnoj zemlji vlada veliko siromaštvo. Glumom se i dalje bavila ali i ako je okružena luksuzom njen život je komplikovan koliko i serije koje su je proslavile. Glumica je sa svojom porodicom na ratnoj nozi i sa sestrom Danijelom ne priča već 10 godina a zbo nje je iz kuće izbacila i brata majku jer su i dalje održavali kontakt sa Danijelo.

U javnosti nije nikada otkriveno razlog za svađu među sestrama, ali je on svima očit jer je Danijela glumici otela muža kji je vrlo često tražio pomoć od bivše supruge kada je Danijal pre tri godine upala u komu i kada su ostali bez novca. Pre nekoliko godina je glumica podisla i tužbu protiv svoje kućne pomoćnice i tvrdila je da je otrovala i nju i članove porodice pa je Marija Seleste osuđan na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.